MOBIL VERZIÓ faceyellow50youtube csatorna

Nemescsó Önkormányzatának hivatalos honlapja

 

 csillag2 Nemescsó község Önkormányzatának hivatalos honlapja csillag2 

 

faceyellow50 youtube csatorna

„Kis közösség Nagy napja”

phoca thumb l 001Május 28-án került sor a Tűzoltóautó avatóra és a Hungarikum pályázatból elkészült bemutató tér átadására.

Régi álma vált valóra a Tűzoltóknak, amikor a tartály nélküli, régi autót egy megkímélt, jól felszerelt autóra sikerült lecserélni. Erre a Falusi Civil Alap biztosított 5.000.000 Ft támogatást, ezúton is köszönjük Ágh Péter országgyűlési képviselő úr közbenjárását.

Hosszas keresgélés után Kalincsák Balázs lelkész úr Németországban talált rá a járműre, a vevővel történt egyeztetés során biztossá vált számára és az egyesület tagjai számára is, hogy megtalálták a megfelelő autót. 2021. decemberében sikeresen haza hozták. Azóta szolgálja a csapatot a bevetéseken.

A Hungarikum pályázaton 2.200.000 Ft-ot nyert az önkormányzat egy bemutató tér kialakítására, települést bemutató kiadványra, kisfilmre és egy honlap létrehozására. Az elkészült közösségi teret Kalincsák Balázs evangélikus lekész és Bokor Zoltán plébános úr felszentelte és a lelkes nemescsói csapat birtokba is vette. A Tézsula Nótakör műsorát hallgathattuk meg. Majd a településről készült kisfilmet nézte meg együtt a közönség, mindenkinek nagyon tetszett. Megerősített mindenkit abban, hogy nagyon jó Nemescsóban élni, az itteni közösséghez tartozni!

Az elkészült kemence és közösségi tér kialakítását Hock-Sirson András alpolgármester vállalta magára. Hálásan köszönjük neki, hogy felépítette és összefogta a különböző munkálatokat. Köszönetünket fejezzük ki a munkálatokban való közreműködésért Szalay Zsoltnak, Krály Rudolfnak, Hock-Sirson Szilárdnak, Hock-Sirson Richárdnak, Papp Dominiknak, Resterics Árpádnak, Mayer Tibornak, Hollanda Évának, Hollanda Tibornak, Kónya Imrének és Komjáthy Endrének. Az eszközök biztosításáért Mayer Tibornénak.

A délután pedig a gyermekekről szólt. A finom ebéd után, melyet Döbrösi Csaba, Mayer Tibor és Fatalin Miklós készített nekünk, már indult is program. Köszönjük nekik is! A Trükkiskola Suzyval vette birtokba az aszfaltot, ahol megnézhettük a kutyusokat és gazdáikat, ahogy különböző vicces trükköket mutatnak be. Volt légvár, ügyességi játékok, arc és csillámfestés, fagylalt és kézművesfoglalkozás is. Sőt Krály Vivien által még hajfonásra is volt lehetőség. Megcsodálhattuk a Galaxy Akrobatikus rock and roll csapat műsorát. Közben lovagoltatásra is lehetőség nyílt, köszönjük Porkoláb Anettnak.

Akik kihívásra vágytak Exatlon pályán mérhették össze tudásukat, köszönet a fiataloknak a közreműködésért: Horváth Kíra, Horváth Máté, Bánó András, Döbrösi Levente.

A kemence nagyon jól működött, 350 főre készült benne langalló. A munka nagyon jó hangulatban telt, hála a lelkes, kitartó csapatnak. Köszönjük nekik: Krályné Balogh Tündi, Horváthné Nagy Viktória, Udvardy Lászlóné, Hock -Sirson Andrásné, Fatalin Miklós, Fersliné Takács Rita, Fersli Gyula, Hollanda Tibor és Máyer Tibor.

Köszönjük a sütemény felajánlásokat is!

Ünnepélyes, nagyon jó hangulatú délutánt sikerült együtt eltölteni!

A rendezvényről készített képek a galériában megtekinthetők.

Oldal frissítés

  • Frissítve: 2024. május 09, 09:22:28.

Időkép

Irottkő Natúrpark

naturpark25

Támogatók

Magyar Falu Program

logok hungarikumok

am logo szines HU

 

Impresszum

Kiadja: Nemescsó község Önkormányzata

Felelős kiadó:
Szerdahelyi-Bánó Irén polgármester
Dr. Czenki Balázs jegyző

Rendezvényfotók: a falu lakosai

Adatvédelem

Minden jog fenntartva.
Az oldalon található képek és szöveges tartalom másolása, továbbközlése csak az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges.

Adatkezelési tájékoztató